2. Előkészületek

A készülék használatához iOS9.3 vagy Android 5.0 vagy újabb operációs rendszerekkel rendelkező okostelefonra is szükség lesz. Az okostelefonnak rendelkeznie kell Bluetooth 4.0+ (BLE) funkcióval is, mivel a telefon és a Monimoto eszköz közötti kapcsolat ezt a technológiát használja.

A Monimoto GPS, GSM, Bluetooth és egyéb fejlett technológiákat használó alkatrészeket tartalmaz. További tartozék egy Micro-SIM kártya és két CR123A elem is. Ez a központi egysége a teljes nyomkövető rendszernek. A készüléket a járműben kell elrejteni, hogy lopás esetén a jármű nyomon követhető legyen.

A központi egység egy „kulccsal” van összeköttetésben Bluetooth jeltávolságon belül, amelyet a tulajdonosnak mindig magánál kell tartania. Fontos, hogy nem a motorkerékpáron kell elrejteni, elhelyezni és nem szabad kulcstartóként használni, összefűzve az indítókulccsal. Külön kell tartani a motorkerékpár kulcsától – pld. zsebben vagy hátizsákban. Ez plusz biztonságot jelent arra az esetre, ha a motorkerékpárt indítókulcsával együtt lopnák el.

A Monimoto „kulcsát” óvni kell vízzel való érintkezéstől, mert nem vízálló.

Minden Monimoto készülékhez maximum 3 „kulcsot” lehet hozzátanítani.

Fontos: Ügyeljen arra, hogy az elem polaritáshelyesen kerüljön a „kulcsba”. Plusz oldalával felfelé kell behelyezni. (Két típusa lehet a „kulcsnak”. Az elemcsere résznél mindkettő megtalálható.)

  1. Helyezzen lapos csavarhúzót „kulcson” lévő kis nyílásba és fordítsa el.
  2. Az elemtartó fedél így felpattan és eltávolítható már.
  3. Amikor kihúzzuk az elem és az érintkező között lévő műanyag szalagot a LED villogni fog.
  4. Határozottan pattintsa vissza a fedelet.

Hasznos tippek:

  • A maximális távolság – a Bluetooth jeltartomány miatt – az okostelefon és a Monimoto egység között 10m lehet nyílt terepen.
  • Legfeljebb 3 „kulcsot” adhat a Monimotóhoz az alkalmazás segítségével bármikor később.
  • Ha egynél több járművel rendelkezik, ugyanazt a kulcsot használhatja mindegyikhez.
  • A Monimotót műholdak keresésére és a pontos GPS helymeghatározásra tervezték, de a GPS jel általában gyenge épületeken belül vagy más speciális helyeken. Ilyen esetekben a Monimoto hozzávetőleges helyet küld CellLocate technológiával.
  • Fontos a téves riasztások elkerülése az elemek élettartamának növelése érdekében.

Comment on this FAQ