– 3.2. Riasztás üzemmód

Amikor a Monimoto bármilyen mozgást, vagy vibrációt észlel ellenőrizni fogja, hogy a „kulcs” a közelében van-e. Ha a „kulcsot” nem találja a közelében, riasztás üzemmódba lép.

Riasztási módban a Monimoto először hívja a tulajdonos számát. Kétszer fogja hívni, majd utána az értesítést a Monimoto alkalmazásra továbbítja. Pontos helymeghatározó adatokat küld a GPS-ből, vagy GPS jelek hiányában megközelítő helyadatokat a GSM CellLocate segítségével.

Ha már az első hívásra reagál, a Monimoto nem fogja másodszor felhívni és a helyadatait gyorsabban fogja eljuttatni az  alkalmazáshoz. (A hívás fogadása egy nyugtázást jelent a telefonon.)

Az alapértelmezés szerint 5-10 percenként kap frissítéseket riasztási módban, amíg a jármű mozgása tart. Miután a mozgás megszűnik, 30 percenként frissülnek az adatok.

Ez a két idővonal szemlélteti a Monimoto időbeni viselkedését:

SMS küldés

Alacsony jelszint vagy hálózati adatátviteli problémák esetén riasztási üzemmódban a Monimoto SMS-t küld térképadatokkal a tulajdonos felé, amikor a készülék nincs már mozgásban és 5 percnél hosszabb ideig mozdulatlan is marad.

FONTOS: Ez az eszköz optimalizálva van a mobil adat küldésére vonatkozó push-értesítésekkel riasztás esetén.
A biztonsági másolat csak kiegészítő csatornaként működik, és havi határai vannak a feltételeknek megfelelően.

Comment on this FAQ